Behandlings metoder

MOXA

Moxa er tørrede blade af ”kinesisk bynke”, og kaldes oldtidens laser. Enhver haveejer ved, at ukrudt er livskraftigt. Når moxa tilføres den menneskelig organisme, tilføres energi. Ved moxabehandling varmebehandles akupunktur punkter. Moxa er presset som en stor cigar, og antændes og brænder med en fast glød. Den afgiver den specielle dybe varme til punktet, eller det kropsområde som skal behandles. Moxagløden bliver ca. 400 grader varm. Dette svarer til en frekvens på 732 nanomester på en laser, som også giver varme i dybden. Moxabehandling er desuden særdeles effektiv til sportsskader, da Moxabehandlingen spreder blodansamlinger. Stive muskler og led løsnes og træthed forsvinder. De bedste resultater med moxa ses i kombination med akupunkturbehandling. Udover den behandlende effekt, vil man oftest opleve en behagelig varme i kroppen.

ELSTIMULATION

Behandling med elstimulation bruges hovedsagligt til smertebehandling ved bl.a. muskelskader, rygskader, myoser og gigtlidelser. Elstimulation virker fantastisk som smertelindrende behandling Selve behandlingen med elstimulation foregår ved, at der på akupunkturnålene fastsættes små elektroder, der via en monitor tilfører akupunkturpunkterne strøm. Elstimulation kan også bruges som et supplement til genoptræning. Den elektriske stimulation fremmer genoptræningen, og giver hurtigere genoptræning.

ØREAKUPUNKTUR

Øreakupunktur er en variation af den traditionelle TCM akupunktur. På øret finder man kroppens organer afbilledet, som et mikrosystem, der afspejler hele kroppen. Når der opstår en ubalance i kroppen, evt. hvor ubalancen har videreudviklet sig til sygdom, vil ørepunkter blive ømme, og der vil opstå en ændring af hudens spænding, hvilket kan registreres med en punktsøger. Ved øreakupunktur anvendes hovedsageligt, små diskrete nåle (permanåle), der bliver siddende i øret i op til 14 dage efter behandlingen. Det er desuden muligt at benytte magnetkugler på ørepunkter, eller almindelige kropsnåle, der fjernes ved behandlingens ophør. Øreakupunktur benyttes gerne i kombination med kropsakupunktur. Jeg vurderer individuelt, hvilken behandling du tilbydes ud fra dine symptomer.

CUPPING

Sugekopterapi er en kinesisk traditionel behandlingsmetode. Ved denne behandling påsættes plastic eller gummi cupper på bestemte områder af huden. Der laves undertryk i sugekopperne, så de suger sig fast til de bestemt udvalgte punkter på kroppen. Sugekopperne virker mellem 10-15 min. Ved denne vaccum behandling øges blodgennemstrømningen, og hvor der er lokale blokeringer eller smerter, kan disse opløses og lindres. Sugekopperne vil efterlade nogle røde mærker, som vil forsvinde indenfor få dage.

NADA

NADA er en behandling, som er hyppigt benyttet pga dens beroligende effekt. NADA behandler psykiske problemer som angst, søvnforstyrrelser, aggressioner, stress m.m. NADA-metoden hjælper klienten med af fokusere og giver indre ro og kontrol. De fleste oplever en umiddelbar symptomlindring (stress, angst m.m.). Ved NADA behandling bruges nåle i ørepunkter, der tages ud efter behandlingen.