Smerter

smerterSmertetilstande

Har du prøvet at være i en smertetilstand i en længere periode, vil du vide, at det er utrolig energikrævende, og på mange måder forhindrer en normal tilværelse.
Smertetilstanden er kort sagt en situation, man ønsker at komme ud af, hurtigst muligt.

Akupunktur lindrer og behandler smertetilstande med rigtig god effekt.

Ved akupunkturbehandling øges cirkulationen i det væv, der smerter. Hævelse og affaldsstoffer dræneres væk. Med akupunktur smertestiller man, og ændrer på smerteopfattelsen i hjernen. Man kan, med akupunktur, gå specifikt ind på det smertefulde område, og påvirke det fra flere forskellige steder på kroppen.

Akupunkturbehandlingen er blid, på den måde, at den ikke belaster, den i forvejen smertebelastede krop. Mine klienter bemærker, hvordan kroppen kommer i den rette balance, og som smerterne aftager, begynder de at kende sig selv igen.

videnskab.dk skriver:

Kroniske smerter, endelig siger forskerne ok for akupunktur

Patienter med ryg- og nakkesmerter, slidgigt og kronisk hovedpine, der fik akupunktur, havde en god smertelindring. I forhold til andre behandlingsformer, som sundhedsvæsnet traditionelt arbejder med, var akupunktur endnu mere effektivt.

Efter at have gennemført en stor metaanalyse af 29 undersøgelser af akupunkturens gavnlige virkning, kan en amerikansk forskergruppe nu dokumentere, at akupunktur er mere virksomt på flere typer kroniske smerter end en traditionel smertebehandling. Det skriver Videnskab.dk (september 2012).

En nyhed, der glæder, men ikke overrasker Birte Nielsen, der er formand for foreningen Praktiserende Akupunktører.

– Vi, der til dagligt arbejder som registrerede aku- punktører, kender jo nålenes effekt på forskellige sygdomme/skavanker. Problemet for os har været, at de hidtidige undersøgelser ikke har været grundige nok. Og det har betydet, at akupunktur ikke er anerkendt som en ”rigtig” behandlingsform – endda på trods af, at også hospitaler i ind- og udland i de senere år er begyndt at supplere fo

rskellige behandlinger med akupunktur, fortæller hun, og fortsætter:
– Derfor er denne her undersøgelse et stort kvantespring for os, idet den videnskabeligt dokumenterer, at akupunktur gør en forskel i smertebehandling.

Bag analysen står forskere fra Memorial Sloan- Kettering Cancer Center i New York
I deres individuelle patientdata-analyse involverede cirka 18.000 patienter, der alle havde haft smerter i mindst én måned. Efter mindst en måneds behandling med akupunktur blev effekten vurderet.
Foreningen Praktiserende Akupunktører er glad for ny analyse, der dokumenterer, at akupunktur i forbindelse med smertebehandling er bedre end traditionelle behandlinger.

Patienter med ryg- og nakkesmerter, slidgigt og kronisk hovedpine, der fik akupunktur, havde en god smertelindring. I forhold til andre behandlingsformer, som sundhedsvæsnet traditionelt arbejder med, var akupunktur endnu mere effektivt.

Forskerne kalder metaanalysen det mest robuste bevis på, at akupunktur har en effekt på kroniske smerter.
18.000 smertepatienter deltog i analysen, der konkluderede, at akupunktur har en effekt på kroniske smerter, der er bedre end de traditionelle behandlinger.

Rygsmerter

Ved forskning fra 2009, viste det sig, at akupunktur virker bedre på rygsmerter, end den konventionelle behandling. Konklusionen var desuden, at 1 år efter afsluttet behandling, var effekten vedvarende, for de, der fik akupunkturbehandling. Forskerne har svært ved at dokumentere, hvad det nøjagtigt er, der sker, når man akupunkturbehandler, men resultaterne taler jo deres eget sprog, akupunktur virker! Ved akupunkturbehandling øges cirkulationen i det væv, der smerter. Hævelse og affaldsstoffer dræneres væk. Med akupunktur smertestiller man, og ændrer på smerteopfattelsen i hjernen. Man kan, med akupunktur, gå specifikt ind på det smertefulde område, og påvirke det fra flere forskellige steder på kroppen. Behandlingen er blid, på den måde, at den ikke belaster kroppen, og man mærker, hvordan helbredelsen kommer indefra. Videnskab.dk/krop-sundhed/rygsmerter-klares-bedst-med-akupunktur